Want zelfstandigen zijn anders

Uw eigen baas zijn: dat betekent verantwoordelijkheid voor uzelf en vaak ook voor anderen. Daarnaast loopt u grotere (financiële) risico's en u geniet weinig sociale bescherming. Wat met uw pensioen en de pensioenkloof? Hoe geniet u optimaal van uw spaargeld en maximaliseert u uw fiscale voordelen? Zijn uw gezin en zaak beschermd?

Natuurlijk hebt u weinig tijd. Dat begrijpen we. Daarom hoeft u niet alle details op deze site te lezen. Vind hier een financieel adviseur in uw buurt: niet toevallig, ook een zelfstandige.

 

En wat onderneemt u voor uw pensioen?

Natuurlijk is uw pensioen belangrijk. Maar die deadline van morgen is dat ook. En die wachtende klant heeft nu uw hulp nodig. Pensioen is voor morgen, het werk ligt er vandaag!

Tja, u hebt het vaak té druk om over uw pensioen na te denken. Laat staan actie te ondernemen. Toch hoopt u op een comfortabel leven na jaren hard werken. Dat verdient u zeker. Maar vanzelfsprekend is het niet. Want om te leven zoals vandaag zal uw wettelijk pensioen wellicht te laag zijn. Trouwens, wie spaart er voor uw pensioen als u tijdens uw loopbaan ziek wordt of een ongeval krijgt?

Bang afwachten is nergens voor nodig. U kunt vandaag al heel wat ondernemen voor uw toekomst:

  • combineer specifieke oplossingen voor zelfstandigen met formules voor particulieren
  • benut alle fiscale opportuniteiten
  • bescherm uw gezin, uzelf én uw pensioen met extra dekkingen bij arbeidsongeschiktheid of overlijden

Meer weten over uw pensioen? Lees dan zeker deze pagina.

Uw financieel adviseur is uw partner en expert. Hij kan u een aangepast financieel plan voorstellen dat u rust en perspectief biedt. Daarbij baseert hij zich op uw persoonlijke mogelijkheden en verwachtingen. Zowel professioneel als privé.
Bij Delta Lloyd Life geloven we dat iedereen baat heeft bij een flexibele financiële planning, voor elke situatie, elk budget en elk moment. Dat noemen we Life Planning.

Wist u dat ...

  • ... Delta Lloyd Life een echte expert is in pensioenoplossingen voor zelfstandigen en bedrijfsleiders? Wij zijn uw specialist!
  • ... een VAPZ een fiscaal voordeel tot 60% oplevert?
  • ... een IPT fiscaal interessanter is dan een loonsverhoging of dividend?
  • ... u onze oplossingen kunt gebruiken in het kader van uw privévastgoed en dat tegen erg aantrekkelijke voorwaarden?

Sparen voor uw verdiend pensioen

Vrij aanvullend pensioen (VAPZ)

Met het Vrij Aanvullend Pensioen geniet u als zelfstandige (met of zonder vennootschap) een fiscaal voordeel tot 60%. De basis van een goed aanvullend pensioen.

 

Pensioenopbouw in uw vennootschap

U bent zelfstandig bedrijfsleider? Een Individuele Pensioentoezegging of een Groepsverzekering voor bedrijfsleiders is de perfecte aanvulling op uw VAPZ. U spaart een mooie reserve én geniet het maximale fiscaal voordeel.