Uw werk en uw pensioenplan:
meer dan u denkt

Uw werk betekent veel voor u. Een inkomen natuurlijk, en hopelijk ook een aangename en stimulerende bezigheid. En in uw geval ook een pensioenplan.

Bent u zich ten volle bewust van de voordelen die uw pensioenplan biedt, niet alleen later maar ook vandaag? We geven u graag meer uitleg.

Uw toekomst verzekerd dankzij het pensioenplan van uw werkgever

Uw werkgever dacht eraan om een pensioenplan af te sluiten voor u? Een niet te onderschatten voordeel! Ook al lijkt uw pensioen nog veraf, het gespaarde bedrag zal later zeker van pas komen. Bovendien is het mogelijk dat er ook al vandaag voordelen verbonden zijn aan uw pensioenplan.

Uw aanvullend pensioen
Pensioen is een hot topic. Helaas is er maar één conclusie: met alleen uw wettelijk pensioen wordt het moeilijk om uw levensstandaard te behouden. Nét daarom is dat pensioenplan of die groepsverzekering via uw werkgever zo kostbaar.

Het vormt de tweede pijler van de 4 pijlers waaruit uw reële pensioenkapitaal kan bestaan. Elke pijler draagt in grotere of kleinere mate bij tot uw werkelijke pensioen en dus uw levenscomfort.

Ontdek hier alle uitleg over de 4 pijlers van uw pensioen.  

U en uw gezin beschermd
Misschien geniet u via uw groepsverzekering of pensioenplan ook beschermende waarborgen. Die zorgen voor een financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid of overlijden.
Stel bijvoorbeeld dat u door ziekte of ongeval een tijd niet kunt werken. Dat heeft rechtstreeks invloed op uw gezinsinkomen en levenscomfort. Een extra waarborg kan er dan voor zorgen dat uw levensstandaard op peil blijft en dat uw premies voor uw aanvullend pensioen verder betaald worden.

Extra sparen binnen uw groepspolis
Afhankelijk van het pensioenplan, kunt u zelf extra sparen op persoonlijk initiatief. U kunt dan een contract afsluiten voor individueel pensioensparen, vrij sparen en beleggen ... tegen interessante voorwaarden.

Meer weten?
De mogelijkheden binnen uw pensioenplan hangen af van het type plan en de modaliteiten die uw werkgever afsloot. In bepaalde gevallen kunt u ook zelf bepalen welke accenten u legt (cafetariaplan).
Wilt u meer weten over uw pensioenplan? De verantwoordelijke voor het pensioenplan binnen uw onderneming kan u meer uitleg geven.

Facts & Figures

  • De berichten over de pensioenkloof tussen loon en wettelijk bediendenpensioen zijn verontrustend. Het pensioenplan van uw werkgever geeft u gelukkig betere perspectieven. Bovendien zijn er voordelen aan gelinkt die ook vandaag al van betekenis zijn.
  • Maar liefst 1 persoon op 10 kent een periode van arbeidsongeschiktheid tijdens zijn loopbaan.
  • De waarborg premievrijstelling is een aanrader! In geval van arbeidsongeschiktheid wordt uw aanvullend pensioen verder opgebouwd en blijven uw nabestaanden recht hebben op een overlijdensdekking.

 

Uw pensioen, daar werken we samen aan

Zelf pensioensparen in alle zekerheid

U wilt zelf geld opzij zetten voor uw pensioen? Met pensioensparen via een pensioenspaarverzekering doet u 3 keer voordeel. Een aanvullend pensioen, 30% fiscaal voordeel én een gegarandeerd rendement.

Bovendien kunt u deze formule aanvullen met beschermende waarborgen die u en uw gezin beschermen bij invaliditeit of overlijden.

 

Slim sparen voor vandaag en morgen

Er zijn zoveel manieren om te sparen. Maar er is maar 1 de juiste voor u. En zelfs dat varieert volgens uw leven. Neem dus de tijd om even stil te staan bij uw spaarinspanningen. Op basis van uw toekomstplannen, uw mogelijkheden en behoeften, kunt u op uw eigen ritme bouwen aan een solide vermogen.

Ontdek hier meer over vermogensplanning.

Vind hier een financieel adviseur in uw buurt.