KMO's, hart van de economie

Ambitieuze start-up's, straffe familiebedrijven, gevestigde marktleiders en innovatieve challengers. KMO's zorgen voor dynamiek en werkgelegenheid. Als KMO kunt u snel reageren en uw aanpassingsvermogen is een groot voordeel. Tegelijkertijd kent u specifieke kwesties als schaalgrootte en concurrentiekracht, ook op vlak van personeelsbeleid. Hoe trekt u nieuwe mensen aan en motiveert u uw medewerkers, en dat op kostenefficiënte wijze?

Wenst u concrete oplossingen en hands-on advies? Contacteer uw financieel adviseur of onze Employee Benefits Consultant.

Succes, een zaak van mensen

Een aantrekkelijk loon is een goede basis, maar (potentiële) werknemers verwachten vaak meer. Als werkgever kunt u zich onderscheiden door aanvullende voordelen te bieden zoals een groepsverzekering. Met de juiste aanpak, kan dit op een kostenefficiënte manier.

Binnen een doordacht Employee Benefits-beleid is een groepsverzekering een stevige basis. Daarmee toont u zich betrokken bij het welzijn en de toekomst van uw medewerkers. U investeert in hun aanvullend pensioen en verkleint zo hun pensioenkloof. Tegelijkertijd biedt u hen de mogelijkheid om zichzelf en hun geliefden te beschermen in geval van arbeidsongeschiktheid of overlijden.
Deze voordelen lonen ook voor u. U trekt makkelijker de juiste mensen aan en stimuleert loyaliteit. Bovendien is een groepsverzekering fiscaal voordeliger dan een bruto loonsverhoging, voor u en uw medewerkers. En binnen de context van een geactualiseerd loonbeleid en een fiscale en sociale optimalisatie is een pensioenplan een win-win situatie.

Het ene bedrijf is het andere niet. Uw Delta Lloyd Life groepsverzekering is maatwerk voor uw onderneming. Daarbij spelen verschillende factoren een rol: het aantal werknemers, uw wensen qua kostenbeheer en flexibiliteit, uw eisen omtrent administratie en beheer.

Laat u professioneel adviseren door uw financieel adviseur. Hij is uw partner en expert en kan een aangepaste oplossing uitwerken.

Indien u rechtstreeks met Delta Lloyd Life wilt werken, kunt u rekenen op onze Employee Benefits Consultants. U kunt hen bereiken op via EBsolutions@deltalloydlife.be
 

Wist u dat...

  • ... uw medewerker meer overhoudt aan een groepsverzekering dan aan een loonsverhoging?
  • ... er reeds 70% van de loontrekkenden een pensioenplan heeft via hun werkgever?(Bron : Assuralia)
  • ... de berichten over de pensioenkloof tussen loon en wettelijk pensioen verontrustend zijn. Ook voor uw medewerkers. Met een goed pensioenplan kunt u hen vandaag mooie vooruitzichten geven. Een zekere toekomst is voor iedereen een belangrijke stimulans.

Oplossingen op maat van uw bedrijf

Grote keuzevrijheid: Scala Corporate (vaste bijdrage)

Scala Corporate is een echt cafetarieplan. Uw werknemer kan naar eigen wens zijn budget investeren in pensioenopbouw en/of beschermende dekkingen. Voor u zijn de kosten beperkt en de minimumpremies zijn laag.

Moduleerbare eenvoud: MultiPlan (vaste bijdrage)

Een allround groepsverzekering met eenvoudig online beheer via MyWorkPlace. Een combinatie van pensioenopbouw, overlijdensdekking en optionele dekkingen maken het pakket volledig en moduleerbaar naar uw wensen. Een bijzonder complete oplossing voor grotere KMO's of ondernemingen, complexere structuren en/of internationale bedrijven.