Welcomeplan, de onthaalstructuur van Multiplan

Door het veranderen van werkgever bezit uw werknemer soms passieve pensioenplannen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen. In die plannen worden geen premies meer gestort. Met WelcomePlan biedt u uw medewerkers een ideale structuur om hun pensioenreserves overzichtelijk te groeperen.

Onthaalstructuur WelcomePlan

 

Wat is WelcomePlan?
WelcomePlan is de zogenaamde onthaalstructuur binnen MultiPlan. Uw medewerker kan hier de pensioenreserves die hij opbouwde dankzij de groepsverzekeringen en/of sectorale plannen van vorige werkgevers overzichtelijk onderbrengen.

Voor wie?
WelcomePlan is een ideale oplossing voor iedereen die passieve groepsverzekeringen heeft lopen. Dat zijn uw huidige werknemers met hun vorige, passieve plan(nen), maar ook uw oud-werknemers die een passieve groepsverzekering bij u hebben.

Waarom?

  • uw medewerker bespaart jaarlijkse beheerskosten bij verschillende maatschappijen
  • het is mogelijk dat er geen dekking overlijden geldt; dan wordt de beschikbare reserve niet uitbetaald bij overlijden
  • voortaan staan alle reserves overzichtelijk in één contract in plaats van meerdere
Snel en eenvoudig
  • uw medewerker maakt zijn eigen keuze voor wat betreft de gespaarde pensioenreserve en de overlijdensdekking; dit wordt samengevat in één contract
  • voortaan krijgt uw medewerker slechts één jaarlijks overzicht; daarop staat duidelijk vermeld wat er met de reserves van zijn passieve contracten gebeurd is; hij kan op ieder moment aanpassingen doorvoeren
  • de overschakeling is volledig gratis

Meer dan een must
Een onthaalstructuur aanbieden is natuurlijk een wettelijke verplichting, maar bekijk het ook als een comfortdienst naar uw medewerkers. Met WelcomePlan houdt u het voor hen én u gemakkelijk. Delta Lloyd Life zorgt voor een eenvoudig beheer en de nodige begeleiding.