Natuurlijk ben ik bezig met mijn toekomst

Mijn baan, mijn hobby's en mijn vrienden: daar steek ik veel tijd in. Van sparen en investeren, lig ik liever niet wakker. Natuurlijk stel ik me af en toe wel vragen. Ga ik ooit genoeg geld hebben om zelf een huis te kopen? Moet ik nu al hard sparen of kan dat nog wachten?
Voor een beter zicht op mijn zaken doe ik binnenkort een reality check met een Delta Lloyd Life adviseur. Ik ga met hem een financieel plan opmaken. Ja, zelfs met mijn middelen en wensen kan dat. Dan weet ik waar ik aan toe ben.

Sparen voor uw pensioen: de tijd werkt in uw voordeel

U hebt nu andere zaken aan uw hoofd dan 'sparen voor de oude dag': een loopbaan opstarten, een eigen plek zoeken, samenwonen of zelfs een gezin stichten. En toch, nu is het "ideale" moment om te denken aan uw pensioen!

"Ik begin nog maar net te werken en moet al aan mijn pensioen denken?" Ja en neen. Als u nu al enkele slimme beslissingen neemt, bent u lange tijd gerust.

We worden met z'n allen ouder, het wettelijk pensioen staat onder druk en de pensioenkloof wordt steeds groter. Nu sparen voor een aanvullend pensioen is noodzakelijk voor een comfortabele levensstandaard later.

En voor elke spaarinspanning op langere termijn geldt: hoe vroeger u begint, hoe meer opbrengst op termijn. Uw geld kapitaliseert langer en dat levert u op het einde een aanzienlijk verschil op!

Pensioensparen is de eerste stap die u zelf kan nemen. Wie jong begint, heeft bovendien zicht op een aanzienlijk hogere opbrengst. De maandelijkse spaarinspanning,vanaf 40 euro,is zeer toegankelijk, niet meer dan een avondje uit. En het fiscaal voordeel (*) van 30% zorgt voor een flinke besparing op uw personenbelastingen. Dat maakt van pensioensparen een must.

Hebt u nog geen hypothecaire lening? Overweeg dan zeker langetermijnsparen met fiscaal voordeel. Het kapitaal dat u hiermee spaart, kan later eventueel ook voor de financiering van uw schuldsaldoverzekering dienen.

Bovenstaande oplossingen passen in een uniek financieel plan op uw maat. Dit kan uw Delta Lloyd Life adviseur als partner en expert samenstellen op basis van uw persoonlijke middelen en verwachtingen.
Bij Delta Lloyd Life geloven we dat iedereen, vanaf de start, baat heeft bij een flexibele financiële planning, voor elke situatie, elk budget en elk moment. Dat noemen we Life Planning.

 

(*) Mits u beantwoordt aan de voorwaarden die wettelijk vastliggen. Het fiscale regime dat op uw contract wordt toegepast, hangt van uw fiscale situatie af. Die kan variëren in de tijd.

Facts & Figures

  • Het gemiddelde netto wettelijke pensioen bedroeg in 2008 1 094 euro. Hierin bestaan uiterst grote verschillen, o.a. afhankelijk van het statuut en het geslacht.
  • In de laagste pensioeninkomensgroep gaat het over nog amper 485 euro netto per maand. En vrouwen hebben gemiddeld nog altijd een lager pensioen. (Bron: Berghman, J. & Peeters, H. (2012). De drie pijlers van het Belgische pensioenlandschap. Overzicht en uitdagingen. Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid, 54)
  • Time is Money. De voordelen van vroeg beginnen sparen: download pdf
  • Hebt u een pensioenplan op uw werk? Ook daarmee spaart u een mooie extra. Dit extralegale voordeel is uw aandacht zeker waard! Klik hier om er meer over te weten.

 

 

Nu al denken aan uw pensioen

Sparen met fiscaal voordeel

Pensioensparen is de slimme keuze voor vandaag én morgen! U spaart voor een welkome aanvulling op uw wettelijk pensioen en geniet een aantrekkelijk fiscaal voordeel van 30%.

U hebt nog geen hypothecaire lening? Dan is Fiscaal Langetermijnsparen mogelijk een interessante optie voor u. 

Groepsverzekering via werkgever

Een interessante optie naast uw eigen pensioenplan. U ontvangt een mooi kapitaal op het einde van uw loopbaan en geniet eventuele extra waarborgen. Spreek erover met uw (toekomstige) werkgever.