Onze plannen krijgen vorm

We hebben geluk: een gezellige thuis, een leuke familie, een aangename levensstandaard. Daaraan werken we natuurlijk elke dag en we denken na bij elke beslissing. Saai wordt het echter nooit. We hebben te veel kleine en grote plannen die nu vorm krijgen, of die we totaal herzien. Dat moet kunnen! En ook het leven zelf zorgt voor verrassingen, positieve en negatieve. Daar zijn we ons bewust van. Een gerust gevoel komt niet vanzelf. Het is zoeken naar een evenwicht, maar het is niet onbereikbaar.

Aan een mooi pensioen begint u nooit te laat

Uw pensioen is nog veraf. Maar u weet hoe het spreekwoord luidt: men repareert beter het dak wanneer de zon schijnt. Vooral omdat u nu op de ideale leeftijd bent om gouden zaken te doen voor na uw actieve carrière.

De kans bestaat dat u in deze periode de laatste schijf van uw hypothecaire lening afbetaalt. Champagne? Ja, en dat om verschillende redenen. Zo hebt u meer geld vrij om aan langetermijnsparen te doen, waardoor u blijft genieten van een belangrijk fiscaal voordeel. Ook uw pensioensparen kan een tussensprintje inzetten.

U doet nog niet aan pensioensparen of langetermijnsparen? Dat is geen probleem, want tot uw 54 jaar kunt u er nog steeds aan beginnen. Sterker nog, op deze leeftijd kunt u zelfs geen betere bestemming vinden voor uw geld. U geniet immers een mooie rente op jaarbasis, en dat voor een veilige belegging!

Vrij sparen kan uiteraard ook, bijvoorbeeld binnen Tak 21 als u speelt op veiligheid of Tak 23 als u iets meer risico wil nemen. Deze oplossingen zijn interessanter dan een spaarboekje voor het geld dat u niet meteen nodig hebt. Het rendement ligt immers stukken hoger.

Uiteraard zijn al deze oplossingen perfect combineerbaar met de groepsverzekering van uw werkgever.

Facts & Figures

  • 2,7 miljoen mensen in België doen aan pensioensparen. Zij zijn er zich van bewust dat ze zelf moeten sparen voor hun pensioen om hun levensstandaard op peil te kunnen houden.
  • Twee op de drie Belgen praten niet over hun leven na het pensioen, en 62 procent bereidt het niet voor. Dat blijkt uit een enquête die de Koning Boudewijnstichting liet uitvoeren bij 1.000 Belgen tussen 40 en 75 jaar.

 

 

Goed voorbereid op uw tweede jeugd

Vrij sparen

Het spaarboekje is zeker niet de optimale bestemming voor geld dat u extra kunt sparen. De spaarformules met gewaarborgde rentevoet of voor dynamische marktopportuniteiten leveren u gegarandeerd een hoger rendement op. 

 

Sparen met fiscaal voordeel

Met Pensioensparen slaat u twee vliegen in één klap. U vult uw wettelijk pensioen aan en krijgt tegelijk een belastingvoordeel (*) van 30%. Ook fiscaal langetermijnsparen kan een interessante optie zijn


(*) Mits u beantwoordt aan de voorwaarden die wettelijk vastliggen. Het fiscale regime dat op uw contract wordt toegepast, hangt van uw fiscale situatie af. Die kan variëren in de tijd.