Sinds Romy er is, is alles veranderd

We zijn voorzichtiger geworden en staan sneller stil bij de zaken. Enerzijds wil je elkaar beter beschermen, anderzijds probeer je het maximale uit het leven te halen. De combinatie werk-gezin is ook een hele uitdaging. Het is soms veel in één keer. Opeens nemen we beslissingen op lange termijn die echt veel impact hebben op ons leven. Dan vragen we ons wel af hoe dat precies zit als er iets ergs zou gebeuren. Dat noemen ze investeren in de toekomst zeker? Een beetje advies is daarbij zeker welkom.

Een reserve voor al uw toekomstplannen

Er gebeurt vandaag zoveel in uw leven. U bent meestal druk in de weer om alles geregeld te krijgen. Daarbovenop nog eens met uw verre toekomst bezig zijn? Dat is wel veel gevraagd.

Hebt u vijf minuten tijd om na te denken over uw pensioen? Ok, snel dan!

Het verschil tussen uw loon en het wettelijk pensioen zal groot zijn, zeker als u werknemer of zelfstandige bent. Voor de berekening van uw wettelijk pensioen geldt er immers een geplafonneerd loon dat mogelijk een pak lager ligt dan uw werkelijk loon. Dus, hoe hoger uw beroepsinkomsten zijn, hoe minder u verhoudingsgewijs ontvangt. Daarom is vandaag sparen voor een comfortabel leven later zo belangrijk.

Pensioensparen is de eerste stap die u zelf kan nemen. Het bedrag is zeer toegankelijk en dankzij een fiscaal voordeel van 30% (*) bespaart u op uw personenbelasting. Weet dat u als partners met een beroepsinkomen allebei aan pensioensparen kunt doen.

Indien u geen hypothecaire lening hebt, kunt u ook langetermijnsparen met fiscaal vordeel. Net als pensioensparen biedt deze formule een fiscaal voordeel van 30% en het maximumbedrag ligt fors hoger.

Zelfs met een bescheiden bedrag loont vrij sparen de moeite. En dan liefst aan een beter rendement dan op uw spaarboekje, waar de inflatie uw opbrengst te niet doet. Er is altijd een spaarformule die bij u past.

Uw eigen woning, is ook een soort spaarpot. Want eenmaal de lening afbetaald, zijn er geen huurkosten. En u bezit een kapitaal onder de vorm van een onroerend goed.

Wilt u zelf verder lezen? Klik dan onderaan verder op onze oplossingen. Indien u graag de tijd neemt voor een gesprek, kunt u terecht bij uw Delta Lloyd Life adviseur in uw buurt. Hij bedenkt met u een uniek financieel plan op uw maat, op basis van uw persoonlijke middelen en verwachtingen.
Bij Delta Lloyd Life geloven we dat iedereen baat heeft bij een flexibele financiële planning, voor elke situatie, elk budget en elk moment. Dat noemen we Life Planning.

 

(*) Mits u beantwoordt aan de voorwaarden die wettelijk vastliggen. Het fiscale regime dat op uw contract wordt toegepast, hangt van uw fiscale situatie af. Die kan variëren in de tijd.

Facts & figures

  • Het gemiddelde netto wettelijke pensioen bedroeg in 2008 1.094 euro. Hierin bestaan uiterst grote verschillen, o.a. afhankelijk van het statuut en het geslacht. In de laagste pensioeninkomensgroep gaat het over nog amper 485 euro netto per maand. En vrouwen hebben gemiddeld nog altijd een lager pensioen. (Bron: Berghman, J. & Peeters, H. (2012). De drie pijlers van het Belgische pensioenlandschap. Overzicht en uitdagingen. Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid, 54.)
  • Time is Money - de voordelen van vroeg beginnen sparen: download pdf.
  • Hebt u een pensioenplan op uw werk? Ook daarmee spaart u een mooie extra. Dit extralegale voordeel is uw aandacht zeker waard! Klik hier om er meer over te weten.

Ontdek uw gepaste spaarformule

Sparen met fiscaal voordeel

Pensioensparen is de slimme keuze voor vandaag én morgen! U spaart voor een welkome aanvulling op uw wettelijk pensioen en geniet een aantrekkelijk fiscaal voordeel van 30%.

U hebt nog geen hypothecaire lening? Dan is Fiscaal Langetermijnsparen mogelijk een interessante optie voor u.

 

Vrij sparen

U hebt de middelen om extra te sparen? U hoopt op een beter rendement dan dat van uw spaarboekje? Dan kunt u kiezen voor spaarformules met gewaarborgde rentevoet en/of voor een dynamischere belegging.