Levensgenieters, ook tijdens ons pensioen

We hebben ons bewust voorbereid op ons pensioen. Onze vele interesses laten geen kans op verveling. En ook voor onze kinderen en kleinkinderen staan we altijd klaar. Als echte levensgenieters hadden we wel schrik voor onze lage pensioenen. Het is onmogelijk om daarmee te leven zoals voordien. Bovendien hebben de kinderen onze steun nu ook financieel hard nodig. Daarom stelden we een financieel plan op met onze Delta Lloyd Life adviseur. Daarmee kregen we zicht op al onze mogelijkheden en waren de keuzes snel gemaakt.

Tijd om te genieten? Wij helpen u daarbij.

Belgen werken bijna 38 jaar voor ze toekomen aan hun pensioen. Dat is een hele tijd, dus u hebt uw pensioen meer dan verdiend. Delta Lloyd Life heeft de oplossingen die u helpen om optimaal te genieten van deze nieuwe opwindende fase in uw leven.

Naar dit moment kijkt u vast al jaren uit. U geniet van uw welverdiende rust, en u ontvangt de kapitalen die u al die tijd bij elkaar hebt gesprokkeld. Eindelijk kunt u een lang gekoesterde droom vervullen: de halve aardbol afreizen, een zwembad bouwen of uw huis een facelift geven - alles kan, alles mag.

En wat doet u met het geld dat u nog over hebt? Dat geeft u bijvoorbeeld een prima plaatsje in een (bestaande) niet-fiscale levensverzekering. Daaruit kunt u immers periodieke opnames doen, en zo uw wettelijke pensioen een mooie extra aanvulling bezorgen. Met deze spaarformule kunt u ook uw (klein)kinderen op termijn een aardig centje nalaten.

U wilt actief blijven, en nog enkele jaren verder werken? Dat is een moedige beslissing, waarvoor u van harte felicitaties verdient. Een tip: praat met uw werkgever over uw pensioenverzekering. Want er zijn vast wel enkele details die u beter met hem doorspreekt.

 

Facts & Figures

  • Volgens het Nationaal Instituut voor Statistiek heeft een gemiddelde Belg 2.550 euro per maand nodig om zijn huidige levenswijze te behouden. 
  • Twee op de drie Belgen weten niet wat het bedrag van hun pensioen zal zijn. Tegelijk zijn zowat 6 op de 10 Belgen overtuigd dat hun pensioen zal volstaan om rond te komen. Ter vergelijking: in Japan is slechts 11% ervan overtuigd dat zijn of haar pensioen zal volstaan.

Slimme oplossingen voor uw verdiend pensioen

Vrij sparen met uw pensioenkapitaal

De ideale spaarformule voor u is de belegging met gewaarborgde rentevoet. Uit deze niet-fiscale levensverzekering kunt u immers periodieke opnames doen, waarmee u uw pensioen prima aanvult.

Sparen voor kinderen of kleinkinderen

Wilt u een deel van uw pensioenkapitaal sparen voor uw kinderen of kleinkinderen? De levensverzekering is een ideale formule om dit te doen.